Om mig

Mit billede
Lejre, Denmark
Jeg hedder Kirsten. Bor i et gammelt stråtækt bondehus og har en dejlig sort kat der hedder Bandit. Jeg er levende interesseret i samfundet omkring mig. Elsker at rejse og gør det så tit som pengepung og arbejde tillader det.

torsdag den 22. februar 2024

Er det på tide vi igen skal boykotte Arla?

 Er Arla igen blevet for stor? Og levner de ikke plads til mangfoldighed? Noget tyder på det når vi nu kan læse at de vil lukke TisstrupMejeri, hvorved 25 medarbejdere mister deres arbejde. Tistrup Mejeri er Danmarks ældste mejeri og producerer bl.a. Riberhus ostene. Mejeriet vandt i 2021 prisen for Danmarks Bedste Ost ved den Internatoinale Food Contest messe i Herning. Jeg husker stadig tilbage til tiden hvor MD Foods lukkede stribevis af de små mejerier, med hver deres særpræg og specialiteter. Nu er mejeriselskabet blevet til Arla og er endnu større og mere magtfuldt, men jeg tror de glemmer at  forbrugerne også har magt. Dengang boykottede vi MD Foods og fik stoppet nedslagtningerne af en del af de små mejerier. Jeg tror det er på tide at boykotte Arla NU. På dette link kan i læse lidt mejerihistorie.


lørdag den 17. februar 2024

Noget muggent ved brødet?

 Jeg har i mindst 14 dage haft 3 skiver af ikke økologisk grovtoast liggende. Og jeg undrer mig. Jeg har haft det ude af posen og kigget på det nogle gange, og jeg undres stadig. Normalt er jeg vant til at sådan noget brød ikke skal ligge ret mange dage før det får mugpletter eller bliver helt grønt. Hvad har de dog gjort ved dette toastbrød? Der står på posen at det er uden stråforkorter og det er jo fint nok, men hvorfor mugner det ikke? Er det bestrålet eller skyldes
det tilsætning af en mænge e-numre? Ja, jeg undres bare!

søndag den 4. februar 2024

Hvorfor spiser vi ikke ged?

 En velhængt og velstegt bøf af oksehøjreb eller ribeye med lækkert tilbehør er noget jeg meget godt kan lide. Jeg ved godt at det ikke er klimarigtigt, men det smager altså godt. Jeg spiser det også kun en gang imellem og gør det uden at få dårlig samvittighed. Kylling er blevet en større del af kødet jeg spiser. Og det er jo både fedtfattigt og klimavenligt. En overgang var der kalkunkød at finde i supermarkederne og det var da også ok, men det er forsvundet igen. Gedekød ser man derimod aldrig. Hvorfor mon? Er der en indbygget modvilje ligesom der var engang mod lam. Det smager uldent sagde man. Gedekød er magert og mere klimavenligt end oksekødet. Der laves også dejlige gedeoste. Er der mon for få der opdrætter geder her i Danmark? Jeg ved at der lidt uden for Osted opdrættes geder og så er der vistnok  noget i Videbæk, Nørgårds Geder

tirsdag den 30. januar 2024

Hellere koldt end klamt og tåget

 Igår skinnede solen og der blev fejet og ryddet lidt op udenfor. Det trængte der også til efter perioden med sne og frost og efterfølgende regn. Idag er det hele bare gråt i gråt. Vådt og klamt og det er ikke et vejr jeg kan lide. Men der er håb forude, for jeg spottede lige at vintergækkerne og påskeliljernes grønne spidser igår. Så skal alle de visne stauder og visne blade bare fjernes, så vintergækker og erantis rigtig kan ses. 

torsdag den 4. januar 2024

Godt Nytår, - men hundekoldt!

På en regnfuld og blæsende aften og nat kom vi ind i 2024. Ikke den mest spændende Nytårsaften. Idag er vi så nået til den 4. januar og nu er vi næsten sneet inde. Frosset inde er vi ihvertfald, for garageporten er frosset totalt fast og lader sig ikke rokke. Her står min bil så, - frosset inde. Heldigvis står Jørgens bil udenfor, dog indhyllet i is og sne. Værre var det at mine træpiller også var i garagen, men problemer er jo til for at løses. I fyrrummet er der heldigvis en dør til garagen, men desværre var den blændet med en reol, hvor der bl.a. stod en hel masse maling og Cempexo. Det hele fik nye pladser og reolen blev, efter en del besvær, fjernet. Så var der igen adgang til træpillerne og nu kan Kong Frost kan bare komme an. - vi har både varme og  mad. Godt Nytår!

onsdag den 20. december 2023

Tak for hjælpen

I forgårs var der julehygge i Pandekagehuset, med æbleskiver og gløg. Idag har jeg så erfaret at æbleskiver nu er udsolgt allevegne. Så min rettitige omhu var på sin plads. Mit ældste barnebarn Katja var med til hyggen og jeg fortalte hende om den mus der huserede i mit køkkenskab. Hvad putter du i fælderne spurgte hun. Spegepølse, ost og rosiner var svaret. Du skal bruge Yankie Bar, det elsker musene. En sådan blev indkøbt igår og sat i fælden og det blev musens endeligt. I skabet lå en blodig musefælde og et stykke bagved den lå musen. Desværre var den ikke død og så blev Bandit hidkaldt og ned røg musen, - og ikke et musehår var der tilbage. Så er det vel også tid til en lur på sofaen. Og jeg blev så lidt klogere, - musenes livret er Yankie Bar!

mandag den 18. december 2023

Kunne godt bruge hans hjælp

 

En mus er flyttet ind under vasken i mit køkkenskab. Møgirriterende. Har haft hele 4 musefælder derinde i over en uge. Har ladet døren stå åben et par døgn, i håb om at Bandit ville fange den. Altsammen til ingen nytte. Fik et tip igår om hvad der er musenes livret. Yankie Bar. Sådan en køber jeg i morgen og så prøver jeg endnu engang.