Om mig

Mit billede
Lejre, Denmark
Jeg hedder Kirsten. Bor i et gammelt stråtækt bondehus og har en dejlig sort kat der hedder Bandit. Jeg er levende interesseret i samfundet omkring mig. Elsker at rejse og gør det så tit som pengepung og arbejde tillader det.

søndag den 17. august 2014

Kinas store byer

Kina er et meget fascinerende og fremmedartet land. Et gammelt kulturland med en civilisation der er årtusinder gammel. Gyldendals Store Danske Enchelopedi  har en rigtig god side om Kina og dets historie. Her kan man bl.a. læse at der findes spor af agerbrug så langt tilbage som 7000 år før Kristus. Vores første tur i januar 2004 gik til Beijing hvor vi så alle de kendte ting, - Den forbudte By, Den Himmelske Freds Plads, Maos Mausolæum og Den Kinesiske mur.

Besøgte også et par markeder og en cloisonnefabrik. Det moderne Beijing så vi ikke så meget til men besøgte dog også Wangfujing Street. I forbindelse med vores tur til New Zealand i 2009 besøgte vi Hongkong. Det var en lidt mere behagelig oplevelse temperaturmæssigt og byen var mere livlig og moderne. Det er en rigtig slentreby med en livlig havn og dejlig havnepromenade. Vi boede på Kowloonsiden men tog flere ture over til Hongkongøen med Star Ferries, - billetpris 2 kr. Vi besøgte selvfølgelig The Peak med den berømte kabelbane. Fantastisk tur og sikken en udsigt.

I januar 2013 gik turen igen til Kina. Denne gang gjaldt det en tur på Yangtze med slutdestination i Shanghai. Se mere om hele rejsen i Rejsedagbog fra Kina 2013. Shanghai er en oplevelse. En moderne metropol med et dejligt behageligt klima. Skønne gamle kvarterer, både fransk og engelsk prægede.

Fortiden fornægter sig ikke, - heller ikke den kinesiske. Gå en tur og oplev f.eks. den meget anderledes madkultur. Der sælges grisetryner og ører, hønse og andefødder og andre ting vi ville smide ud eller bruge til dyrefoder. Her er det delikatesser som kineserne spiser med stort velbehag. Levende dyr i bure eller høns i snor hører også med til gadebilledet. Af de tre byer jeg her har besøgt er Shanghai favoritten.
Ikke langt fra Shanghai ligger en anden perle Souzhou som absolut også er værd at besøge.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Hvis du kan lide min blog så skriv gerne en lille hilsen/kommentar