Sider

tirsdag den 27. februar 2024

Gæs og grafitti

 Hvad har gæs og grafitti med hinanden at gøre, tænker du nok? Og du har helt ret. Absolut intet! Det var bare to synsintryk jeg oplevede inden for samme minut da jeg kom kørende i min lille bil. Højt oppe på himlen kom i hundredvis af gæs, i omkring femten til tyve store og mindre v-formationer flyvende. Så smukt. I det samme kom der et tog kørende på broen over Lejrevej. Og føj hvor var det dog grimt! Totalt overmalet med grafitti. Sådan kan man altså opleve både det smukke og det grimme næsten samtidigt.

torsdag den 22. februar 2024

Er det på tide vi igen skal boykotte Arla?

 Er Arla igen blevet for stor? Og levner de ikke plads til mangfoldighed? Noget tyder på det når vi nu kan læse at de vil lukke TisstrupMejeri, hvorved 25 medarbejdere mister deres arbejde. Tistrup Mejeri er Danmarks ældste mejeri og producerer bl.a. Riberhus ostene. Mejeriet vandt i 2021 prisen for Danmarks Bedste Ost ved den Internatoinale Food Contest messe i Herning. Jeg husker stadig tilbage til tiden hvor MD Foods lukkede stribevis af de små mejerier, med hver deres særpræg og specialiteter. Nu er mejeriselskabet blevet til Arla og er endnu større og mere magtfuldt, men jeg tror de glemmer at  forbrugerne også har magt. Dengang boykottede vi MD Foods og fik stoppet nedslagtningerne af en del af de små mejerier. Jeg tror det er på tide at boykotte Arla NU. På dette link kan i læse lidt mejerihistorie.


lørdag den 17. februar 2024

Noget muggent ved brødet?

 Jeg har i mindst 14 dage haft 3 skiver af ikke økologisk grovtoast liggende. Og jeg undrer mig. Jeg har haft det ude af posen og kigget på det nogle gange, og jeg undres stadig. Normalt er jeg vant til at sådan noget brød ikke skal ligge ret mange dage før det får mugpletter eller bliver helt grønt. Hvad har de dog gjort ved dette toastbrød? Der står på posen at det er uden stråforkorter og det er jo fint nok, men hvorfor mugner det ikke? Er det bestrålet eller skyldes
det tilsætning af en mænge e-numre? Ja, jeg undres bare!

søndag den 4. februar 2024

Hvorfor spiser vi ikke ged?

 En velhængt og velstegt bøf af oksehøjreb eller ribeye med lækkert tilbehør er noget jeg meget godt kan lide. Jeg ved godt at det ikke er klimarigtigt, men det smager altså godt. Jeg spiser det også kun en gang imellem og gør det uden at få dårlig samvittighed. Kylling er blevet en større del af kødet jeg spiser. Og det er jo både fedtfattigt og klimavenligt. En overgang var der kalkunkød at finde i supermarkederne og det var da også ok, men det er forsvundet igen. Gedekød ser man derimod aldrig. Hvorfor mon? Er der en indbygget modvilje ligesom der var engang mod lam. Det smager uldent sagde man. Gedekød er magert og mere klimavenligt end oksekødet. Der laves også dejlige gedeoste. Er der mon for få der opdrætter geder her i Danmark? Jeg ved at der lidt uden for Osted opdrættes geder og så er der vistnok  noget i Videbæk, Nørgårds Geder