I går aftes nåede den varslede torden til Roskilde og Lejre. Var ude ved Bolund da det trak op ude over fjorden. Flot syn. Kørte lige før regnen nåede mig. Kunne godt se at det også trak imod Lejre. Nåede lige hjem i tørvejr. Uvejret gav en del lyn og brag, - og så kom der regulært skybrud. Har aldrig set så meget regn. Heldigvis ligger huset så godt at der aldrig er problemer med oversvømmelse. I fyrrummet var der dog, som ventet, kommet en del vand ind. Der er nemlig en utæthed i taget, derfor en rød plastbalje på fyret. Det startede dog fint til morgen. Det første jeg så da jeg ville kigge til det, var en ækel dræbersnegl på vej op ad garageporten. Og så gik jagten ind. Tror jeg har fanget 30, så dem på billedet er kun ca. halvdelen. Ned i kloakken med dem.
Bloggens rejsedagbøger er fra vores rejser til New Zealand hvor vi kørte landet tyndt i en autocamper. Så er der en rejsedagbog fra en rundrejse i Kina med sejlads på Yangtze. Den sidste rejsedagbog er fra en tur i USA i autocamper Jeg vil også fortælle om vores ferier på Samos og hvorfor vi er faldet for netop den ø. Desuden er der noget om vores hus i Sverige og ture rundt om i Danmark. Resten er hvad jeg ellers falder over af spændende sager. God læselyst!
Sider
▼
tirsdag den 26. juli 2016
søndag den 10. juli 2016
Fine druer i drivhuset
I foråret troede jeg at jeg havde taget livet at vinstokken. Den blev klippet kraftigt tilbage, vistnok for første gang. Død var den dog langtfra. Pludselig væltede det frem med knopper og blade. Tror den havde godt af at blive klippet, for nu er der masser af drueklaser på den. Grønne og sure endnu, - men de bliver inden længe søde og blå. Tror aldrig der har været så mange drueklaser før. Skønt!
mandag den 4. juli 2016
Raadvad, - et stykke kulturhistorie
Igår var jeg i Raadvad for at besøge Franz, min stedfar Peter Nitschkes søn. Har aldrig været i Raadvad før. Efter kaffe og lun hjemmebagt kage, gik vi en lang tur i det skønne område med de mange åer, søer og de karakteristiske røde porte. Raadvad ligger jo midt i Dyrehaven. Franz har boet der i mange år og kunne fortælle en masse om stedet. Idag er Raadvad vist mest kendt for knive og andet køkkentøj og det er lidt synd, for Raadvad er et unikt stykke kulturhistorie, bl.a. med gamle fredede arbejderboliger. I 1643 startede man en krudtmølle og en våbensmedje. Senere, omkring 1750 kom Fileværket, hvor der blev hamret, slebet, valset, poleret og drejet i jern. Der blev også brygget øl og malet korn i Raadvad og en overgang lavet snaps. Omkring 1890 startede Raadvad Knivfabrik som var i drift i Raadvad til 1973. Nu er det hele dette stykke kulturhistorie og de smukke omgivelser overtaget af staten og fredet.