Om mig

Mit billede
Lejre, Denmark
Jeg hedder Kirsten. Bor i et gammelt stråtækt bondehus og har en dejlig sort kat der hedder Bandit. Jeg er levende interesseret i samfundet omkring mig. Elsker at rejse og gør det så tit som pengepung og arbejde tillader det.

tirsdag den 24. april 2018

Haraldsted Sø, - et for mig ukendt paradis

 En Jættekvinde,som boede i Køge, gik en dag ind i Midtsjælland for at hente sig et forklæde fuldt af grus. Da hun var nået en mil nord for, hvor Ringsted nu ligger, lagde hun sig på knæ og tog med sin højre arm ud til nuværende Roskilde landevej og skrabede til sig. Hullet der fremkom, blev fyldt med vand og dannede Haraldsted sø. (Gammelt sagn)

Skønt søen ligger mindre end 15 km fra Lejre, var denne skønne plet helt ukendt for mig indtil jeg mødte Jørgen. Han er den lykkelige ejer af et sommerhus i 1. række ved Haraldsted Sø. Det er simpelthen en perle. Udsigten i sig selv er bare så smuk og så er her en fred og ro, - altså hvis man ser bort fra gæs, ænder, blishøns, lappedykkere og hejrer der larmer og er i konstant bevægelse. På land er der en masse småfugle, spætmejser og egern. Jørgen har været så fornuftig og heldig at få købt jorden foran huset, hvor nogen havde planer om grillplads og borde og bænke. Så freden, roen og udsigten er sikret.Huset ligger på en skråningen og er ca. 10 meter over søens overflade og det gør jo udsigten endnu bedre.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Hvis du kan lide min blog så skriv gerne en lille hilsen/kommentar